zondag, 22. november 2009 - 20:33

Politieauto rijdt fietser (14) aan tijdens achtervolging

Dordrecht

Een 14-jarige fietser uit Dordrecht is zondagmiddag rond 16.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een politieauto op de Overkampweg. Dit heeft de politie zondag laten weten.

Achtervolging
Surveillerende agenten wilden collega’s te hulp komen nadat deze betrokken waren geraakt bij een achtervolging. Zij reden hun collega’s tegemoet over de Overkampweg. Aangekomen bij een fietseroversteekplaats ter hoogte van het viaduct met de N3 stak op datzelfde moment een fietser over die frontaal werd aangereden door de politieauto. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn toestand is op dit moment stabiel.

Hoe het ongeval precies heeft kunnen plaatsvinden is nog niet duidelijk. Medewerkers van het korps Rotterdam-Rijnmond stellen een nader onderzoek in naar de exacte toedracht van het ongeval. Een tweetal mensen die getuigen zijn geweest van de aanrijding zijn gehoord door de recherche.

De achtervolging van de politie vond plaats nadat de bestuurder van een personenauto meerdere malen een stopteken had genegeerd. De auto ging er vandoor waarna de achtervolging startte. Uiteindelijk is de politie de auto uit het zicht verloren. Een nader onderzoek zal nog worden ingesteld.
Provincie:
Tag(s):