dinsdag, 4. augustus 2009 - 20:50

'Politiemensen voorrang bij vaccinatie tegen Mexicaanse griep'

Leusden

In een van de politiekorpsen is dinsdag 4 augustus Mexicaanse griep vastgesteld bij een politieman. De politieambtenaar bij wie Mexicaanse griep is vastgesteld, heeft het griepvirus op vakantie opgelopen.

Prioriteit bij inenting
De politievakbond ACP voorziet dat er steeds meer collega’s na hun vakantie met het virus besmet zullen worden en wil dat de minister de sector politie als zogeheten ‘vitale sector’ benoemt. Hierdoor kunnen politieambtenaren met prioriteit worden ingeënt, waardoor de continuïteit van het werk beter gewaarborgd kan worden. Ook andere hulpverlenende sectoren zoals brandweer en GHOR zouden de aanwijzing vitale sector moeten krijgen.

Tot nu toe hebben de politiekorpsen op individueel niveau gewerkt aan continuïteitsplannen voor het geval het griepvirus om zich heen grijpt. “De ACP vindt dat de minister landelijk maatregelen moet nemen. Er zijn nog geen beroepsgroepen aangewezen door het kabinet die met prioriteit ingeënt dienen te worden. Het lijkt mij duidelijk dat de politie te allen tijde voldoende mensen beschikbaar moet hebben om de veiligheid op straat te garanderen. Daarom moeten politiemensen met voorrang ingeënt worden”, zegt ACP voorzitter Gerrit van de Kamp.

De ACP zal in het volgende landelijk overleg met de minister van BZK vragen stellen over het Mexicaanse griepvirus en de benoeming van de sector politie als vitale organisatie.
Provincie:
Tag(s):