zondag, 1. november 2009 - 12:59

Pool duwt politieauto van de weg

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag na een achtervolging een 20-jarige man uit Polen aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. Hij bracht het verkeer in gevaar en was onder invloed van alcohol. Bij de achtervolging duwde hij een politieauto aan de kant.

Omstreeks kwart over vier zagen agenten een auto rijden over de Kloosterstraat in Helden. Aangezien zij het vermoeden hadden dat de bestuurder teveel gedronken had, kreeg de bestuurder een stopteken. De Pool ging er vervolgens vandoor. Op de Molenstraat stond een politieauto dwars op de weg om de auto te stoppen. Die reed er met zo'n 100 km/uur op af en reed er op het laatste moment langs waarbij de wielen het trottoir raakten. Twee agenten konden daarbij net op tijd wegspringen. Na de rotonde op de Roggelseweg werd de auto tot stilstand gebracht. Daarbij duwde hij een politieauto aan de kant en ging er weer met 120 km/uur vandoor. De politieauto raakte hierbij beschadigd. De auto reed verder richting Roggel en agenten namen voor de veiligheid tijdens de achtervolging enige afstand. In een bocht belandde het voertuig in een slip, kwam in de berm terecht, tolde rond en kwam tot stilstand waarna de vluchtpoging werd gestaakt.

In eerste instantie werden ook twee inzittenden van 15 en 17 jaar aangehouden, maar die zijn vrijwel direct in vrijheid gesteld en als getuige gehoord. De 20-jarige man zit vast voor verder onderzoek en wordt in verzekering gesteld. Hij had in ieder geval teveel gedronken en was vermoedelijk ook niet in bezit van een geldig rijbewijs.
Provincie:
Tag(s):