woensdag, 2. september 2009 - 12:31

Prof.mr. Pieter van Vollenhoven opent lustrumsymposium Studentensport Nederland

Utrecht

Prof.mr. Pieter van Vollenhoven opent vrijdag 23 oktober het lustrumsymposium van Studentensport Nederland (SSN) in de Uithof te Utrecht.

Het symposium wordt georganiseerd ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van SSN. De heer Van Vollenhoven, beschermheer van SSN, neemt tijdens de bijeenkomst het lustrumboek in ontvangst waarin de geschiedenis van SSN is beschreven.

Naast het openingswoord door de heer Van Vollenhoven spreken onder andere Doekle Terpstra, voorzitter HBO-raad; Theo Joosten, directeur Instituut Paramedische Studies Hogeschool Arnhem-Nijmegen en volleybalcoach Guido Vermeulen. Het symposium wordt afgesloten met een paneldiscussie over de meerwaarde van de studentensport in het verleden, heden en de toekomst.

Studentensport Nederland vertegenwoordigt de belangen van ruim 100.000 studenten op HBO en universitair niveau. Daarnaast organiseert SSN jaarlijks ruim veertig studentenkampioenschappen en verzorgt uitzendingen van studenten naar onder andere Student Wereld Kampioenschappen en Zomer- en Winter Universiades. SSN is buitengewoon lid van NOC*NSF en is aangesloten bij de mondiale en Europese koepel voor studentensport.
Provincie:
Tag(s):