dinsdag, 10. november 2009 - 14:45

Provinciale Erepenning voor André Rieu

Maastricht

Gouverneur Léon Frissen heeft dinsdag de Provinciale Erepenning uitgereikt aan André Rieu. De Provinciale Erepenning is aan Rieu toegekend uit waardering voor zijn zeer bijzondere verdiensten als muzikaal ambassadeur voor Limburg, zo meldt de provincie.

In 1978 richt Rieu samen met een aantal vrienden het Maastrichts Salonorkest op. Met dit kleine gezelschap geeft hij regelmatig uitvoeringen. In die jaren is Rieu eveneens verbonden aan het Limburgs Symfonie Orkest. In 1987 verandert de naam van het Maastrichts Salonorkest in het Johan Strauss Orkest en de muzikale bezetting wordt uitgebreid. De grote doorbraak van Rieu en het Johan Strauss Orkest volgt in 1994 wanneer het nummer Second Waltz een eclatant succes blijkt te zijn.

In 2009 viert Rieu zijn 30-jarig artiestenjubileum. Een begaafd muzikant, violist, orkestleider, arrangeur en entertainer, maar eveneens een ondernemer met lef die zijn droom waar maakt. Rieu heeft met zijn orkest de hele wereld veroverd, vele miljoenen cd’s en dvd’s verkocht. Zijn productiebedrijf telt ca. 150 werknemers met een omzet van vele tientallen miljoenen euro’s.

De uitreiking van de Provinciale Erepenning vond plaats in de Studio van de Rieu Group te Amby-Maastricht.
Provincie:
Tag(s):