donderdag, 26. november 2009 - 21:44

Provincie plaatst planken onder vangrails voor veiligheid motorrijders

Maastricht

In Limburg worden de vangrails in de buitenbochten van provinciale wegen volgend jaar voorzien van onderplanken. Dit om te voorkomen dat motorrijders die in een bocht vallen, tegen de palen van de geleiderails aanslingeren of onder de rails doorschieten en ernstige verwondingen oplopen. Gedeputeerde Noël Lebens heeft daartoe een convenant afgesloten met de Motorrijders Actie Groep (MAG).

MAG zet zich in voor een veilige infrastructuur voor motorrijders. Zij stelt zich tot doel het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen. De Motorrijders Actie Groep heeft de Nederlandse wegen onderworpen aan een inspectietocht. Dit leverde een uitgebreide inventarisatie van gevaarlijke bochten op. De Provincie heeft een overzicht gemaakt voor de provinciale wegen in Limburg. Daaruit blijkt dat deze wegen voor 14 kilometer uit buitenbochten bestaan. De Provincie heeft bij het verlengen van de N570 te Roermond, al een start gemaakt met het aanbrengen van beschermingsplanken. Daar is op de middengeleider over een lengte van een paar honderd meters in de buitenbocht een geleiderail geplaatst. Zonder bescherming bestaat er op dit punt het risico dat motorrijders die vallen, onder de geleiderail doorschuiven en op de andere rijbaan terecht komen. In 2010 wil de Provincie beschermingsplanken aan aanbrengen over een lengte van 9.000 meter. De kosten hiervan zijn €260.000,-.

De resterende 5.000 meter horen bij wegen waaraan in de komende jaren reconstructies zijn voorzien. De onderplanken worden daar aangebracht als onderdeel van die werkzaamheden.
Provincie:
Tag(s):