maandag, 13. juli 2009 - 21:15

Provincie presenteert Bidboek voor WK Wielrennen

Maastricht

Op maandag 13 juli heeft gedeputeerde Odile Wolfs, Pat McQuaid, President van de UCI, het officiële bidboek voor het WK Wielrennen in 2012 overhandigd.

De Provincie Limburg is samen met acht Limburgse gemeenten één van de drie kandidaten voor dit WK naast de gemeenten Genua in Italië en Hooglede in Vlaanderen, België. De gemeenten Maastricht, Sittard-Geleen, Heerlen, Landgraaf, Beek, Valkenburg aan de Geul, Margraten en Eijsden kandideren samen met de Provincie.

Bij monde van President McQuaid werd het Bidboek en de daaraan gekoppelde begroting als uitmuntend bestempeld. In een goede sfeer werden nog enkele vragen beantwoord en werd gesproken over de door de UCI te volgen procedure. Daarbij gaf de UCI aan dat kwaliteit van de organisatie, de combinatie van een zeer breed pakket en een uitdagend parcours de belangrijkste criteria voor de besluitvorming zullen zijn.

Gedeputeerde Wolfs zegt het gevoel te hebben dat de kansen van Limburg, zeker na de presentatie van het bidboek en de toelichting daarop, aanmerkelijk gestegen zijn. De UCI benadrukte dat het besluit pas valt op 23 september 2009 tijdens het WK Wielrennen in Mendrisio in Zwitserland.
Provincie:
Tag(s):