vrijdag, 23. oktober 2009 - 20:43

Provincie steekt ruim 4 miljoen euro in bouwprojecten

Maastricht

De Provincie Limburg heeft € 4,2 miljoen beschikbaar gesteld voor het bouwproject ‘Poort van Limburg’ in Weert en het Roermondse ECI-project. Dat heeft gedeputeerde Noël Lebens vrijdag bekendgemaakt.

Het project ‘Poort van Limburg’ in Weert betreft de herontwikkeling van een industriegebied tot woongebied. Verder worden een bedrijfsverzamelgebouw, een nieuw zalencentrum en een ondergrondse parkeergarage gerealiseerd. Door de economische crisis dreigt het project in gevaar te komen. Om het vlot te trekken zeggen Gedeputeerde Staten (GS) een subsidie van € 2,7 miljoen toe. De Weertse wethouder Anton Kirkels gaf vanmiddag aan dat nu op 18 december gestart van de bouw kan worden begonnen.

Het ECI-complex in Roermond is een belangrijk industriëel monument dat in een zeer slechte bouwkundige staat verkeert. Het gebouw krijgt straks een multifunctionele, culturele bestemming. Van deze nieuwe functie zal niet alleen Roermond maar ook de omliggende regio kunnen profiteren. De Provincie heeft voor de restauratie een subsidiebedrag van € 1,5 miljoen gereserveerd. Bij de bekendmaking van hiervan, vanochtend in Roermond, liet wethouder Tilman Schreurs weten dat op 15 december met de restauratie van het ECI-complex wordt gestart en men in augustus 2012 klaar wil zijn.
Provincie:
Tag(s):