vrijdag, 4. december 2009 - 0:02

PSV door naar de volgende ronde in de Europa League

Eindhoven

(Elf Voetbal) PSV is door naar de volgende ronde in de Europa League. De Eindhovenaren knokten zich donderdagavond in extremis voorbij Sparta Praag. In blessuretijd werd een inzet van Orlando Engelaar door Tomas Repka in eigen doel gewerkt: 1-0.

Na afloop ploften de spelers van PSV doodmoe neer op het Eindhovense gras. Kapot waren ze na de zeer lastige en zware wedstrijd tegen Sparta Praag. De Tsjechen lieten vanaf het eerste fluitsignaal blijken voor een punt naar Nederland te zijn gekomen en dus moest negentig minuten worden ingebeukt op de Tsjechische muur die was opgetrokken.

Vlak voor rust was Rodriguez het dichtst bij een Eindhovense treffer. De verdediger kopte eerst op de lat en was nog geen minuut later net niet op tijd om een rebound na een schot op te pikken. Een vrije trap van Balasz Dzsudzsak kon net worden gered door Sparta-doelman Jaromir Blazek.

De stugge Tsjechen leken te gaan slagen in hun missie om een puntje te pakken en waren via een kopbal van Wilfried nog dichtbij een doelpunt. PSV ging aan de andere kant onverstoord verder met de zoektocht naar een gaatje in de Praagse verdediging en in blessuretijd werd eindelijk een ingang gevonden. Een lange bal van Danko Lazovic kwam op het hoofd van Engelaar, die op doel kopte. Sparta-verdediger Repka probeerde op de lijn nog te redden, maar tikte de bal juist in eigen doel.

PSV is door de overwinning door in de Europa League en bovendien groepswinnaar. De Eindhovenaren ontlopen zo de afvallers uit de Champions League.