zondag, 9. augustus 2009 - 18:48

PSV en Twente houden elkaar in evenwicht

(Elfvoetbal) PSV is ook in zijn tweede wedstrijd van het seizoen blijven steken op een gelijkspel. Op bezoek bij FC Twente kwamen de Eindhovenaren niet verder dan 1-1.

En met een punt kreeg PSV eigenlijk net te weinig. De ploeg van trainer Fred Rutten was niet veel beter dan de gastheren, maar kwam wel tot de beste kansen. Na de drie tegendoelpunten tegen VVV van vorige week zag de Eindhovense verdediging er nu ook wat meer solide uit, maar door een fout van doelman Andreas Isaksson kwam PSV wel op achterstand.

De Zweedse goalie wist een hoge bal in de negentiende minuut zelfs in twee instanties niet goed te verwerken, waarna de mee opgekomen Twente-verdediger Douglas de bal van dichtbij over de doellijn frommelde.

Ook in het andere doel kwam een bal tegen de touwen na een twijfelachtig optreden van een doelman. Sander Boschker wilde in de 25ste minuut naar een schot van Balasz Dszudszak duiken, maar vloog met zijn arm onder de bal door: 1-1.

Beide ploegen speelden in de tweede helft om te winnen en dat leverde nog 45 leuke minuten op. Kenneth Perez was met een vrije trap dichtbij de winnende voor Twente, terwijl Danny Koevermans de grootste kans van de wedstrijd verprutste. De PSV-spits werd vrij voor doel gezet door Ibrahim Afellay, maar schoot op Boschker.