zondag, 10. mei 2009 - 23:24

PSV geeft Willem II les in effectiviteit

(Elfvoetbal) PSV heeft zondagmiddag in Breda het seizoen met een overwinning afgesloten. De ploeg van trainer Dwight Lodeweges won met 3-0 van Willem II.

De Tilburgers waren over de gehele wedstrijd gezien de bovenliggende partij. Het ontbrak de Tricolores echter aan de nodige scherpte voor het doel. Uitblinker Sidney Schmeltz was een ware plaag voor de Eindhovense defensie, maar zag zijn ploeggenoten keer op keer falen.

PSV leunde achterover en was in de counter bijzonder effectief. De eerste mogelijkheid -- na 27 minuten voetballen -- werd meteen een doelpunt. Een voorzet van Balázs Dzsudzsák werd door Ole Toivonen beheerst in het doel getikt.

In het tweede bedrijf ging het duel steeds meer op een vriendschappelijke wedstrijd lijken. Ook in deze ambiance toonde PSV zich doelgericht. Dzsudzsák (57ste minuut) en invaller Danny Koevermans (76ste minuut) bepaalden de eindstand op: 3-0.

Willem II had gezien het veldspel recht op meer, maar als Frank Demouge niet kan scoren blijven er weinig 'killers' over. De ploeg beschikt over een karrenvracht aan talent. Er ligt een mooie taak voor trainer Groenendijk, om volgend seizoen met zijn jonge ploeg een stuk volwassener aan de start van de competitie te verschijnen.

PSV eindigt dit seizoen op de vierde plaats in de Eredivisie en is daardoor verzekerd van Europees voetbal. De onttroonde landskampioen eindigt voor de eerste keer sinds het seizoen 1980/1981 niet in de top-drie van de ranglijst. Willem II eindigt op de twaalfde plaats.