dinsdag, 21. juli 2009 - 19:25

PSV wint rood duel

(Elfvoetbal) Afgelopen zaterdag was hij nog de held, vandaag de schlemiel. Ibrahim Afellay kreeg in het oefenduel met Racing Genk (1-0 winst voor PSV) al na acht minuten de rode kaart.

Scheidsrechter Luc Wouters stuurde de middenvelder van PSV en Daniël Töszer van RC Genk naar de kleedkamer na natrappen aan de kant van Afellay. Die reageerde op een duw van Töszer.

In de tweede helft moesten de Belgen met negen man verder na een rode kaart voor Eric Matoukou na een wilde tackle. PSV speelde prima en scoorde via Ola Toivonen in de slotfase de enige treffer van de wedstrijd.

Afgelopen zaterdag viel Afellay nog in positieve zin op door scheidsrechter Kevin Blom te ontzetten. Die werd aangevallen door spelers van Sivasspor nadat hij twee keer rood voor de Turken had getrokken.

Trainer Fred Rutten gebruikte de volgende spelers: Andreas Isaksson (74 Cássio Ramos), Jan Kromkamp, Dirk Marcellis, André Ooijer, Erik Pieters, Timmy Simons, Ibrahim Afellay, Orlando Engelaar (88 Stijn Wuytens), Balázs Dzsudzsák, Nordin Amrabat, (69 Otman Bakkal) en Danny Koevermans (46 Ola Toivonen).