woensdag, 23. december 2009 - 10:42

puur voor 112

Rotterdam

Vanaf vandaag (23 december 2009) is de brandweerzorg in het noordelijk deel van de gemeente Lansingerland in belangrijke mate verbeterd.

In het belang van de inwoners en ondernemers in het gebied, zal bij incidenten op het bedrijfsterrein Prisma en de omliggende wegen in Bleiswijk, niet alleen de brandweer van Bleiswijk, maar ook de brandweer van de kazerne Oosterheem in Zoetermeer worden gealarmeerd.

Het bedrijfsterrein Prisma ligt ter hoogte van de snelweg A12 ingeklemd tussen gemeente Lansingerland en gemeente Zoetermeer. Door beide kazernes te alarmeren kan worden gegarandeerd dat de eenheid die het snelst beschikbaar is, ook daadwerkelijk als eerste ter plaatse komt.

Gemeentegrens overschrijdende samenwerking bij de brandweer is niet nieuw. Het bijzondere in dit geval is dat de samenwerking plaatsvindt tussen kazernes die gelegen zijn in twee verschillende veiligheidsregio’s, de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en Hulpverleningsregio Haaglanden.

Aan de samenwerking is een intensieve voorbereiding voorafgegaan. Niet alleen beschikt de brandweer in Zoetermeer nu over de benodigde informatie over het gebied, ook zijn er eenduidige afspraken gemaakt tussen de verschillende meldkamers.

Voor bewoners en bedrijven verandert er op het eerste gezicht niets. Bij spoedeisende incidenten belt men gewoon 112. De brandweer zal er voor zorgen dat er zo snel mogelijk hulp geboden wordt.
Provincie:
Tag(s):