donderdag, 17. december 2009 - 10:20

Raadsdebat over incident Hoek van Holland

Rotterdam

Het is vandaag erop of eronder voor korpschef Meijboom van de regiopolitie Rotterdam-Rijnmond. In een debat met de raad van Rotterdam zal er bekeken worden of de positie van de korpschef nog te handhaven is. Ook aan de stoel van burgemeester Aboutaleb wordt gezaagd. Of de eerste burger van Rotterdam het debat overleefd zal vandaag moeten blijken.

Het COT-rapport, wat gemaakt is na de rellen op het stand van Hoek van Holland is duidelijk over het beleid wat er gevoerd. Er is tekort geschoten in de capaciteit die de politie heeft geleverd om het standfeest, in geval van een ordeverstoring, goed te handelen. Het gevolg was één dode en meerdere gewonden.

Marco Pastors van Leefbaar Rotterdam is kritisch en vindt het aanblijven van korpschef Meijboom onwenselijk. Ook burgemeester Aboutaleb kan zich volgens Pastors geen uitglijders meer veroorloven. Pastors wil af van de de-escalerende optreden van de politie. De fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam wil dat de hooligans keihard worden aangepakt.

Tijdens het debat trekt Aboutaleb het boetekleed aan en bied excuses aan het geen er gebeurt is. Hij deelt de mening van Pastors niet om de hooligans harder aan te pakken. Aboutaleb vreest voor Amerikaanse taferelen.
Provincie:
Tag(s):