donderdag, 5. november 2009 - 11:04

Raadsleden in gesprek met bewoners uit de binnenstad

Utrecht

De gemeenteraad brengt op dinsdag 17 november 2009 een bezoek aan de binnenstad. Het thema is dit keer 'Levenslang in de binnenstad'.

Onlangs hebben organisaties in de binnenstad afspraken gemaakt om de voorzieningen voor senioren te verbeteren. Het resultaat daarvan is een samenwerkingsovereenkomst, 'Wijkakkoord Binnenstad'. De gemeenteraad is benieuwd wat bewoners van deze afspraken vinden. De wijkbijeenkomst is van 20.00 tot 22.00 uur in Buurthuis De Sjuut (Moutstraat 2).


Een ontmoetingscafé voor senioren in het Bartholomeus Gasthuis, meer aangepaste huurwoningen en een digitale woningtest voor (oudere) huiseigenaren. Slechts een greep uit de ideeën en afspraken die woningbouwcorporaties, zorginstellingen, welzijnsorganisatie Cumulus en gemeente hebben gemaakt. De komende jaren willen zij gaan werken aan voldoende geschikte woningen, goede zorgvoorzieningen en activiteiten voor ouderen. Maar hoe ervaren senioren het wonen in de binnenstad? Maken zij zich zorgen om de toekomst? Welke voorzieningen kunnen beter? Zijn de gemaakte afspraken voldoende of moet er meer gebeuren? De raadsleden horen het graag. De signalen en aandachtspunten gebruiken zij bij hun werk in de gemeenteraad.
Provincie:
Tag(s):