maandag, 14. december 2009 - 10:24

Raadslid Hendrik ten Hoeve overleden

Leeuwarden

Burgemeester Ferd Crone van Leeuwarden maakt, in overleg met de familie, met leedwezen en grote verslagenheid bekend dat raadslid Hendrik ten Hoeve (1945) vandaag als gevolg van een noodlottig ongeval in zijn woning is overleden.

Hendrik ten Hoeve heeft een lange staat van dienst in de gemeenteraad van Leeuwarden. Hij werd op 3 september 1974 geïnstalleerd als raadslid en was tot 2004 vice-voorzitter van de raad. Hij heeft zitting gehad in diverse gemeentelijke commissies. Als raadslid heeft Ten Hoeve een uitzonderlijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de stad Leeuwarden.

Hendrik ten Hoeve was als raadslid en kenner van “oud Leeuwarden” van grote betekenis. Door zijn enorme kennis van de stad is Ten Hoeve in het algemeen beschouwd als de ‘schatbewaker’ van het cultureel-historisch erfgoed van Leeuwarden. Hij heeft daarover vele televisie-uitzendingen, lezingen en publicaties op zijn naam staan.

Naast het raadswerk heeft Ten Hoeve zich op tal van andere fronten verdienstelijk gemaakt voor de samenleving. In 1995 is hij daarvoor benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. In 2008 ontving hij het gouden Leeuwarder Leeuwtje voor zijn aandeel in de organisatie van twintig jaar Open Monumenten Dag in Leeuwarden.

Op maandag 14 december zal tijdens de raadsvergadering stil worden gestaan bij het overlijden van Hendrik ten Hoeve en zullen nadere mededelingen over de begrafenisplechtigheid worden gedaan.
Provincie:
Tag(s):