vrijdag, 11. september 2009 - 21:54

Rabo Vastgoedgroeptrofee voor Drents comité Open Monumentendag

Zuidwolde

Voorafgaand aan de 23e nationale Open Monumentendag heeft hoofdsponsor Rabo Vastgoedgroep het Drentse comité Open Monumentendag van De Wolden beloond met een trofee en een geldprijs van 2.000 euro. Met deze trofee wil Rabo Vastgoedgroep haar waardering uitspreken voor de inzet en betrokkenheid van mensen bij de monumenten in hun lokale omgeving.

In elke provincie is een winnaar geselecteerd, op basis van criteria als originaliteit, creativiteit en betrokkenheid. In totaal zijn de programma’s van 350 lokale comités beoordeeld. De twaalf trofeeën worden vandaag uitgereikt aan de comités. Met jaarlijks 800.000 tot 900.000 bezoekers geldt de Open Monumentendag tot één van de grootste culturele evenementen in Nederland Rabo Vastgoedgroep is — eerder onder de namen Bouwfonds en Rabo Bouwfonds vanaf het begin van de Open Monumentendag in 1986 als hoofdsponsor betrokken bij dit evenement.

In Drenthe prijst de jury het comité De Wolden vanwege de bijzondere aandacht voor het cultuurlandschap en er zijn tal van activiteiten zoals muzikale optredens, een culturele uitmarkt en straattheater, en 200 kinderen hebben meegedaan met het kunstboom-project en zullen hun werk exposeren. Bovendien is er een expositie van oude kaarten van de gemeente en zal er een wandelroute beschikbaar zijn langs monumentale boerderijen door een oud cultuurlandschap.
Provincie:
Tag(s):