donderdag, 10. december 2009 - 14:00

Ravelijn maakt kans op een miljoen euro

Bergen op Zoom

Het Ravelijn in Bergen op Zoom dingt mee naar één miljoen euro in het SBS6-televisieprogramma Het Mooiste Pand van Nederland. Het voormalige vestingwerk uit 1702 is een van de zestien genomineerde monumenten, die hard toe zijn aan restauratie. Het prijzengeld kan die mogelijk maken.

In het programma staan zestien monumenten uit Nederland centraal. Deze zijn overgebleven uit een selectie van 38 monumenten. Kijkers mogen in de finale-uitzending hun stem uitbrengen op een van de deelnemers en bepalen zo welk monument recht heeft op het miljoen aan restauratiegeld. Als het Ravelijn de felbegeerde miljoen euro wint, kan het met dat geld gerestaureerd worden.

Het Ravelijn op den Zoom is een vestingwerk aan de rand van het historisch stadscentrum van Bergen op Zoom. Dit vestingwerk, met een gangenstelsel onder de muren, verkeert na driehonderd jaar nog volledig in oorspronkelijke staat en dat vind je nergens in Nederland. Bovendien maakt het onderdeel uit van de oudste verdedigingslinie van Nederland: de West Brabantse Waterlinie (1626).
Provincie:
Tag(s):