donderdag, 17. december 2009 - 21:44

Recherche spoort partij illegaal vuurwerk op

Zaandam

Het Interregionaal Milieuteam van de Bovenregionale Recherche Noordwest Nederland heeft in samenwerking met de regionale Milieuteams van politiekorpsen Zaanstreek-Waterland, Noord-Holland-Noord en Kennemerland afgelopen week ruim 1.800 kg. illegaal vuurwerk opgespoord.

Na onderzoek troffen de rechercheurs in een benedenloods van een bedrijfspand aan de Oostzijde in Zaandam een aparte ruimte aan, waarin een partij van 1.300 kg illegaal vuurwerk was opgeslagen. Bij nader onderzoek werden in twee auto’s nog eens 500 kg illegaal vuurwerk aantroffen.

In het onderzoek werden in totaal vier verdachten aangehouden door de politie: een 53-jarige man en een 27-jarige man uit Purmerend, een 50-jarige man uit Zaandam en een 45-jarige man uit Hilversum.

De politie benadrukt dat opslag van vuurwerk gevaarlijk is en verricht daarom onderzoek naar de illegale opslag en handel van vuurwerk. Meerdere aanhoudingen vanwege illegaal vuurwerk worden dan ook in de toekomst niet uitgesloten.

Mensen die informatie hebben over illegaal vuurwerk, worden verzocht dit te melden bij de politie via 0900-8844. Anoniem iets melden kan ook, via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):