maandag, 2. november 2009 - 21:59

Rechercheteam roept hulp in van publiek na laffe overval

Almere

Een assisterend rechercheteam van politie Flevoland dat onderzoek doet naar de woning overval aan de Clementistraat op 13 oktober roept de hulp in van het publiek.

Op de bewuste dinsdagmiddag rond 12.00 uur werd een 50-jarige vrouw overvallen in haar woning aan de Clementistraat in de Muziekwijk. De vrouw bevond zich in haar woning toen ze werd opgeschrikt door een onbekende man die plotseling in haar huis stond. De overvaller mishandelde het slachtoffer en bedreigde haar met een wapen, ook werden haar handen vastgebonden. Op het moment dat de onbekende man de woning doorzocht, zag het slachtoffer kans om haar huis uit te rennen en om hulp te roepen. Op het moment dat toegesnelde agenten ter plaatse waren, was het niet zeker of de insluiper zich nog in de woning bevond. Hierop werd de hulp van een arrestatieteam ingeroepen om de verdachte aan te houden.

De dader werd niet meer in de woning aangetroffen. Ook in een nabijgelegen woning waar hij vermoedelijk naar binnen zou zijn gevlucht bleek hij niet te zijn. In de omgeving werd mede met behulp van een speurhond een uitgebreid sporenonderzoek verricht. Het slachtoffer liep diverse ernstige kneuzingen en een botbreuk op en werd opgenomen in een ziekenhuis. De vrouw is er zowel fysiek als mentaal slecht aan toe en durft nog niet terug te keren naar haar woning.

Het onderzoeksteam heeft een compositiefoto samengesteld die voor het publiek is vrij gegeven. De zaak wordt dinsdag 3 november in Avro’s Opsporing Verzocht behandeld. Rechercheurs van ART 4 vragen de aandacht van het grote publiek met de compositiefoto. Hiermee hoopt het rechercheteam een impuls te krijgen om de dader of daders nog sneller op te pakken. De compositiefoto is ook te zien via www.politie.nl/flevoland opsporingsberichten

Getuigen of tipgevers kunnen het Assisterend Recherche Team bereiken via:

0 9 0 0 – 8 8 4 4

Anoniem je tip doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0 8 0 0 – 7 0 0 0
Provincie:
Tag(s):