woensdag, 23. december 2009 - 21:13

Rechter wijst eis niet plaatsen C2000-mast Rotterdam af

Rotterdam

De rechtbank van Rotterdam heeft dinsdag 22 december de vorderingen tegen plaatsing van een C2000-mast Rotterdam op alle onderdelen afgewezen. Omwonenden en scholen in de omgeving van de Suze Groeneweglaan te Rotterdam eisten in kort geding een verbod van de ingebruikname van een C2000-zendmast. Dit heeft de rechtbank van Rotterdam bekendgemaakt.

Ook eisten omwonenden dat het besluitvormingsproces rond de plaatsing van deze mast opnieuw zou worden doorlopen. Naar het oordeel van de rechter heeft het ministerie van BZK bij de weging van mogelijke locaties met alle relevante belangen rekening gehouden. Alternatieve locaties zijn om valide redenen afgevallen.

De door de omwonenden aangedragen locatie (Sporendriehoek) is uitvoerig onderzocht. Verdergaand onderzoek naar deze locatie acht de rechter niet zinvol. Ook is omwonenden, nadat de onjuiste informatie over de exacte locatie van de zendmast was gecorrigeerd, ruim de gelegenheid geboden haar visie op de plaatsing van de mast kenbaar te maken.

‘Tot slot zijn de gezondheidsrisico's bij de plaatsing van de mast op deze locatie volgens de rechter voldoende in aanmerking genomen’, aldus de rechtbank.
Provincie:
Tag(s):