dinsdag, 1. december 2009 - 19:04

Reddende engel Hilke Janssen in het zonnetje gezet

Borgercompagnie

Hij aarzelde geen moment toen hij in de vroege ochtend van 2 november in Borgercompagnie in een aardappelschuur een beginnende brand zag. Toevallig passant Hilke Janssen uit Wildervank alarmeerde meteen de hulpdiensten en wekte de eigenaar van de schuur.

Met zijn daadkrachtig handelen voorkwam Janssen een schade die zeker in de tonnen was gelopen. En daarvoor zette verzekeraar Achmea Agro hem op dinsdag 1 december in het zonnetje.

Janssen was om half zes in de ochtend onderweg naar zijn werk in Hoogezand, toen hij vuur zag in het voorste gedeelte van de schuur vol aardappelen in Borgercompagnie. Hij belde meteen 112 en trommelde met veel kabaal eigenaar boer Jacob Lambers uit bed.

Lambers, die eerst nog van schrik de deur in Janssens gezicht dichtgooide, kwam meteen in actie en spoot vier poederblussers leeg in het vuur. Dat bleek genoeg, de brandweerlieden hoefden alleen maar na te blussen.
De vermoedelijk aangestoken brand - het politieonderzoek loopt nog - zorgde zo voor een schade van slechts ongeveer vijftienhonderd euro.

Hoewel hij hem ruw uit zijn slaap wekte, was boer Lambers bijzonder blij met Janssens optreden. Als dank trakteerde hij hem op een grote taart. Namens de verzekering zetten accountmanager Jan van den Berg van tussenpersoon Van Campen & Dijkstra in Gorredijk en Wubs Janssen in het zonnetje. De reddende engel kreeg een mand vol agrarische producten en een brandblusser cadeau.
Provincie:
Tag(s):