woensdag, 28. oktober 2009 - 21:01

Ringpark Oosterboer feestelijk afgerond

Meppel

Woensdag werd het ringpark Oosterboer in Meppel feestelijk afgerond. Stichting Paardrijden Gehandicapten (PGM), Woonconcept, Reestmond,
Vanboeijen/Het Erf en de gemeente Meppel openden de manege en de kinderboerderij, en de theeschenkerij werd officieel in gebruik genomen.

De laatste stap in de ontwikkeling van het gebied was de realisatie van het park en een aantal recreatieve voorzieningen: een manegebedrijf waar minder validen paard kunnen rijden, een kinderboerderij en een theehuis. Al deze voorzieningen liggen in het noordoosten van het ringpark Oosterboer en zijn mogelijk gemaakt door een extra investering van Woonconcept van € 200.000 en een investering van de gemeente van 1,2 miljoen euro. Nu deze voorzieningen klaar zijn is de ontwikkeling van het totale gebied afgerond.

Het complex is tot stand gekomen door een goede samenwerking tussen Stichting Paardrijden Gehandicapten (PGM), Vanboeijen/Het Erf en Woonconcept. Het complex bevat een manege en theehuis, kinderboerderij en twee beheerderswoningen. Bij de manege kunnen gehandicapten op verschillende manieren paardrijden. Het theehuis wordt geëxploiteerd door medewerkers van Reestmond. In de manege, de stallen en het theehuis heeft Stichting Paardrijden Gehandicapten een bedrag van € 660.000 geïnvesteerd. De kinderboerderij is verhuisd van het Erf naar dit nieuwe complex. Het complex is onder projectleiding van Woonscan tot stand gekomen.

De gemeente heeft het resterende parkgebied van circa vijvenhalf hectare aangelegd en gaat dit beheren. In het parkgebied zijn de dierenweides van de kinderboerderij, een speelheuvel met kabelbaan en een klimtoren aangelegd. Een bewonersgroep uit de wijk Oosterboer heeft een bepalende stem gehad bij de keuze voor deze speelvoorzieningen. Ook realiseerde de gemeente een speelbos, trapveld, een ruig speelterrein en waterpartijen.

Stichting PGM, Woonconcept, Vanboeijen/Het Erf, Reestmond en de gemeente Meppel schreven samen een prijsvraag uit voor een naam voor het complex. Verschillende ideeën zijn al binnengekomen. De inzendtermijn is verlengd tot 16 november 2009. Zo kunnen bezoekers van de open dag van het complex op 7 november 2009 ook nog hun idee inzenden. Ideeën voor een naam voor het complex kunnen worden gestuurd naar j.kampinga@meppel.nl of per post naar de gemeente Meppel, t.a.v. Janneke Kampinga, Antwoordnummer 61, 7940 VB Meppel.
Provincie:
Tag(s):