donderdag, 29. oktober 2009 - 13:41

RKC Waalwijk voorlopig van ondergang gered

Waalwijk

(ELF - Voetbal) RKC Waalwijk maakt in ieder geval het seizoen af. Dat bleek tijdens de persconferentie die de Waalwijkse club donderdagmiddag gaf.

RKC Waalwijk slaat de maatschappelijke weg in om de gemeente tegemoet te komen. 'RKC is momenteel gered in de zin van dat we door kunnen gaan', verklaarde burgemeester Nol Kleijngeld, die de gemeenschap opriep een forse bijdrage te doen.' Als het betaald voetbal in Waalwijk een kans wil hebben, dan zal de samenleving dat moeten laten zien.'

'We moeten nu vragen aan de gemeenschap om het bedrag van 150.000 euro op te hoesten', zei Kleijngeld, daarmee doelend op het meningsverschil dat was ontstaan tussen de gemeente en hoofdsponsor Ben Mandemakers. De gemeente Waalwijk wil de stadionhuur verlagen met 150.000 euro, terwijl Mandemakers een verlaging wil van drie ton.

Eerder al deden ook spelers en technische staf een duit in het zakje om RKC te redden van de ondergang, door af te zien van winstpremies. 'Als wij kunnen bijdragen aan het voortbestaan van onze club, dan moeten we dit niet nalaten. De technische staf is er zich van bewust dat ook zij daar waar mogelijk in moet meedenken', aldus trainer Ruud Brood.
Categorie:
Tag(s):