donderdag, 26. november 2009 - 9:16

RKC'ers klimmen uit dal

(Elf-Voetbal) Spelers van RKC Waalwijk vormen dit seizoen een vertrouwd gezicht in het prestigieuze Flop ELF klassement. Afgelopen weekeinde werd er echter voor de derde keer in kort tijdsbestek gewonnen.

De Brabanders speelden zaterdag een uitstekende wedstrijd (3-1 winst in eigen huis tegen FC Groningen) en werden door correspondenten van STATS Europe beoordeeld met hoge cijfers. Desondanks staan er nog altijd drie voetballers uit de ploeg van trainer Ruud Brood in onderstaande ranglijst. Centrale verdediger Wouter Gudde heeft de rode lantaarndrager inmiddels overgedragen aan Gerson Sheotahul (Willem II). Gudde staat samen met ploeggenoten Ruud Berger en Toni Varela nog wel op een gedeelde tweede plaats. Mocht het trio komend weekeinde een hoge beoordeling ontvangen, dan is de kans reëel dat zij het klassement eindelijk verlaten.

Hofleverancier

sc Heerenveen herbergt momenteel de slechtste spelers van de Eredivisie. De verdediging van de Friezen had afgelopen zondag tegen Ajax (5-1 verlies) veel weg van een gatenkaas. Michael Dingsdag raakte zijn basisplaats al kwijt, terwijl ook Michel Breuer en Kristian Bak Nielsen nadrukkelijk sollicteren naar een plaats op de bank. De vraag is echter of trainer Jan de Jonge wel genoeg alternatieven achter de hand heeft. We zullen zien, wat sc Heerenveen komende zaterdag doet, als het hekkensluiter RKC Waalwijk op bezoek krijgt.

* een speler maakt kans op een uitverkiezing voor onderstaand klassement als hij in acht van de veertien speelrondes minimaal twintig minuten per duel in actie is gekomen.
Categorie:
Tag(s):