zondag, 16. augustus 2009 - 17:26

Roda behoudt ongeslagen status na zege op NEC

(Elfvoetbal) Roda JC is na drie speelronden in de Eredivisie nog altijd zonder nederlaag. De Limburgers, die vorig seizoen ternauwernood degradatie ontliepen, waren in eigen huis met 1-0 te sterk voor NEC.

Bij beide ploegen lag het accent in de eerste 45 minuten op verdedigen en niet te veel risico nemen. Dat was terug te zien op het veld. Veel mogelijkheden vielen er namelijk niet te noteren. Zowel Roda als NEC kreeg voor rust één goede kans. Moestafa El Kabir en Arnaud Sutchuin lieten het echter afweten in de afrondende fase.

In het tweede bedrijf toonde de thuisploeg wat meer initiatief, maar tot echt uitgespeelde kansen leidde dat niet. Het was NEC dat zowaar voor het eerst in stelling kwam via Lasse Schöne. Na een uur spelen viel de beslissende treffer in het Parkstad Limburg Stadion. Een inzet van Willem Janssen werd door doelman Gabor Babos in eerste instantie nog gered, maar Mads Junker profiteerde optimaal in de rebound.

Roda klimt door de overwinning naar de zevende plek op de ladder. Het heeft nu vijf punten. NEC is terug te vinden op plaats twaalf met drie uit drie.