maandag, 16. november 2009 - 20:02

Roemenen verdacht van meerdere skimzaken

Wagenborgen

De politie verdenkt drie Roemenen die 23 oktober werden aangehouden in Wagenborgen van meerdere skimzaken. Het drietal in de leeftijd van 20 t/m 25 jaar is volgens de politie ook verantwoordelijk voor het kopiëren van pinpassen eerder die maand in Dokkum en Borger.

De verdachte Roemenen werden in Wagenborgen aangehouden nadat zij hadden gerommeld met een pinautomaat. Een oplettende inwoner van het dorp zag het drietal ’s nacht rondlopen met materiaal en waarschuwde de politie. Die kon het trio op heterdaad aanhouden. In diezelfde periode kreeg de politie ook meldingen van slachtoffers uit Zoutkamp. De politie doet hier nog onderzoek naar. De verdachten zitten nog in de cel.

De politie waarschuwt ondernemers en gebruikers extra alert te zijn bij het pinnen. November en december zijn vanwege Sinterklaas en Kerst topmaanden als het gaat om het gebruik van de betaalpas.

Het illegaal kopiëren van bankpasgegevens, het zogenaamde skimmen, is sinds eind 2008 meerdere keren in de provincie voorgekomen. In totaal heeft de Groningse politie vanaf die periode 17 meldingen en aangiften gehad van organisaties waarbij automaten zijn gemanipuleerd of waarbij dit is geprobeerd. Het gaat daarbij om betaalautomaten van warenhuizen, bouwmarkten, banken en stations. Vermoedelijk gaat het niet om het exacte aantal skimincidenten omdat veel organisaties niet weten dat ze gedupeerd zijn.
Provincie:
Tag(s):