dinsdag, 1. september 2009 - 22:14

Rookmelders moeten Meppel brandveiliger maken

Meppel

De gemeente Meppel heeft in samenwerking met brandweer ZuidWest Drenthe een ‘stimuleringsactie Rookmelders’ opgezet. Doel van deze actie is dat inwoners van de gemeente Meppel een rookmelder aanschaffen tegen een gereduceerd tarief. In minder dan vijf minuten tijd kan een beginnende brand zich uitbreiden tot een uitslaande brand met verduisterende en giftige rook die bewoners binnen drie minuten kan verstikken. Wie een rookmelder in huis heeft, zorgt voor een snelle alarmering zodat de bewoner zich zo snel mogelijk in veiligheid kan brengen.

Op 5 september houdt brandweer Meppel, onderdeel van brandweer ZuidWest een open dag op de brandweerkazerne van Meppel. Deze dag staat ook in het teken van de rookmelder stimuleringsactie. Loco burgemeester Egbert van Dijk, van de gemeente Meppel geeft om 11.00 uur het startsein van de rookmelderactie. Tijdens dit startsein doet ook ‘Ronny de Rookmelder’ zijn intrede. ‘Ronny de Rookmelder’ wil het belang van het hebben van een rookmelder onder de aandacht brengen.

Daarnaast geeft ‘Ronny de Rookmelder’ ieder uur een gratis rookmelder weg aan inwoners van de gemeente Meppel. Het is mogelijk dat die rookmelder diezelfde dag nog geplaatst wordt. Wie in aanmerking wil komen voor een gratis rookmelder kan tijdens de open dag het antwoordstrookje inleveren. Uit de ingeleverde strookjes wordt ieder uur een winnaar bekend gemaakt.

Alle huishoudens in de gemeente Meppel ontvangen in de week van 3 september een brief over de rookmelderactie. Inwoners van de gemeente Meppel kunnen via een antwoordstrook een rookmelder aanschaffen voor voor € 15,-. Deze rookmelder heeft een levensduur van tien jaar. ‘R & K installatietechniek’ in Nijeveen installeert de rookmelder. Daarnaast ontvangt elk huishouden de brochure ‘Brandveiligheid Thuis’. Hierin staat praktische informatie over ‘het voorkomen van brand’, ‘het ontdekken van brand’ en ‘wat te doen bij brand’.
Om de kosten voor de inwoners van de gemeente Meppel zo laag mogelijk te houden betaalt de gemeente Meppel mee aan de rookmelder en de installatie daarvan.
Provincie:
Tag(s):