zaterdag, 7. november 2009 - 9:53

Ruim 3 miljoen euro voor Nederlands amateurvoetbal

Amsterdam

Dit jaar ontvangt de Nederlandse sport een recordbedrag van 47 miljoen euro uit de Lotto-afdracht van 2008. Het geld wordt verdeeld over ruim 70 sportbonden.

Vandaag overhandigde De Lotto een symbolische cheque ter waarde van ruim drie miljoen euro aan de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) in Zeist. Dit bedrag komt ten goede aan het amateurvoetbal.

Frank Bijman, commercieel directeur van De Lotto, overhandigt een symbolische cheque ter waarde van 3.371.188 euro aan Ruud Bruijnis, directeur amateurvoetbal van de KNVB. (foto KNVB.nl, rechtenvrij bij redactioneel gebruik)

"De afdracht van Lotto gaat via NOC NSF naar de sportbonden. De bonden hebben een verdeelsleutel gemaakt, die aansluit bij de Sportagenda 2012. Bij de toewijzing van de bedragen wordt per bond gekeken naar de plannen m.b.t. 'Leven Lang Sporten', ontwikkeling van de eigen sport etc.," aldus Erica Terpstra, voorzitter van de Nederlandse sportkoepel NOC NSF.

De Lotto heeft over 2008 een omzetgroei van 7% gerealiseerd. Van de netto-opbrengst van Lotto en Toto gaat 73,5% naar sport en lichamelijke vorming. Daarnaast sponsort Lotto ook zes sportbonden: het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond, de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie, de Nederlandse Volleybal Bond, de Bob en Slee Bond Nederland, de Koninklijke Nederlandse Zwembond en de Judo Bond Nederland én landelijke sportieve initiatieven zoals de Nationale Sport Week.
Categorie:
Tag(s):