woensdag, 25. november 2009 - 15:35

Ruim 5 miljoen bezoekers voor Parkstad

Parkstad is steeds meer in trek bij dagrecreanten. Deze conclusie trekt Parkstad Attractief uit haar resultaten over 2009. Het attractierijke Parkstad, met GaiaPark Kerkrade Zoo, Discovery Center Continium, Kasteel Hoensbroek, SnowWorld Landgraaf, Woonboulevard Heerlen en de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij, verzorgde in 2009 voor ruim 5 miljoen bezoekers een dagje uit en behaalde daarmee een omzet van meer dan 200 miljoen euro.

Sinds de oprichting van de Stichting Parkstad Attractief in 2006 bundelen de zes attracties hun krachten om de regio Parkstad als dé attractieregio van Limburg op de kaart te zetten. De kracht van het collectief ligt niet alleen bij het gezamenlijk vermarkten van Parkstad als Attractiestad. Binnen het open samenwerkingsverband versterkt men elkaar tevens door het delen van kennis en ervaring.

Parkstad Attractief heeft zich het afgelopen jaar vooral gericht op de verblijfs- en dagtoeristen binnen een straal van 50 km t.o.v. Parkstad. Vanwege de unieke ligging van Parkstad in de Euregio worden dus ook aangrenzend België en Duitsland hierbij betrokken. Parkstad Attractief heeft naast de dagjesmensen ook meer zakelijke gasten ontvangen. De toename van het aantal zakelijke evenementen is met name te verklaren door de onlangs geopende vergader- en conferentieruimtes in zowel GaiaPark als SnowWorld en de nieuwe zakelijke groepsarrangementen die worden aangeboden door Discovery Center Continium en Kasteel Hoensbroek.
Provincie:
Tag(s):