vrijdag, 14. augustus 2009 - 22:25

Ruiter aangereden en mishandeld

Wijlre

In Wijlre is vanavond een ruiter opzettelijk aangereden en mishandeld door de inzittenden van een terreinwagen. Nadat de ruiter en zijn paard ten val gekomen waren, bewerkten de chauffeur en zijn bijrijder de ruiter met een knuppel en mogelijk ook met een steekwapen.

Na de mishandeling sloegen de daders op de vlucht. De ruiter wist de achtertuin van een nabijgelegen woning binnen te strompelen, van waaruit hij met spoed per ambulance naar het Academisch Ziekenhuis in Maastricht werd overgebracht. De man maakt het naar omstandigheden redelijk.

Het incident gebeurde omstreeks kwart voor zeven vanavond op een landweg nabij de Kapelstraat in Wijlre. Het slachtoffer maakte een ritje met nog een tweede ruiter toen hij plotseling opzettelijk werd aangereden door de terreinwagen. De bijrijder sprong als eerste uit de jeep en begon met een knuppel op de ruiter in te slaan. Vervolgens sprong ook de chauffeur uit de auto en bewerkte de man met een voorwerp dat hij uit de auto haalde. Vermoedelijk ging het daarbij om een steekwapen. Direct daarna sloeg het tweetal op de vlucht.

De Technische Recherche heeft vanavond een sporenonderzoek ingesteld en een buurtonderzoek gehouden. Over het motief voor de mishandeling tast de politie nog in het duister.
Provincie:
Tag(s):