zondag, 1. maart 2009 - 16:42

Rustdag Twente toch goed voor drie punten

(Elfvoetbal) Met opvallend weinig moeite heeft FC Twente zondag weer drie punten gepakt in de race om de tweede plaats. De vermoeide ploeg had in Enschede geen kind aan het uiterst zwakke ADO Den Haag: 1-0.

Met vijf duels in veertien dagen is het de ploeg van Steve McClaren niet eens aan te rekenen dat het een keer geen show weggaf in de eigen Grolsch Veste. Het elftal speelde alle vier eerdere wedstrijden met nagenoeg dezelfde elf.

Het drukke programma van Twente begon met een overwinning op Volendam, daarna volgde vijf dagen later de overwinning op Olympique Marseille in de Uefa Cup. Voor de competitie speelde Twente vervolgens weer succesvol tegen Sparta, waarna afgelopen donderdag een domper volgde tegen Marseille. Na een verlenging spatte de Europese droom door strafschoppen uiteen. En dat terwijl Twente beide wedstrijden tegen het Franse team eigenlijk de beste ploeg was.

Drie dagen na die teleurstelling kwam ADO Den Haag op bezoek in Enschede. De vermoeide ploeg ging met een duidelijk plan die wedstrijd in. Zo snel mogelijk een doelpunt maken en dan proberen de boel dicht te houden, zo luidde het devies.

Twente begon dan ook nog redelijk scherp aan de wedstrijd en ADO Den Haag werd bij vlagen weggespeeld. Na een klein half uur lukte het eerste deel van de opdracht. Blaise Nkufo kopte een goede pass van Ronnie Stam binnen. Daarna ging het tweede deel van de opdracht in. En dat deel bleek verrassend gemakkelijk, daar ADO totaal geen kracht liet zien in Enschede.

Twente trok zich terug en het voetbal speelde zich met name op het middenveld af. ADO had geen aanvallende kracht en Twente vond het wel goed zo. Het werd voor de Tukkers pas aan het eind van de wedstrijd een beetje lastig. De tegenvallende Berry Powel en Richard Knopper werden naar de kant gehaald en Ekrem Kahya en Rick Hoogendorp kwamen erin. Met die twee verse krachten begon ADO tien minuten voor tijd nog een slotoffensief, maar de meeste aanvallen van de Hagenaars smoorden in de kiem.

Voor Twente is de week rust die het nu krijgt hoogst noodzakelijk. Tegen ADO werd onder anderen Kenneth Perez nog aan de kant gehouden. McClaren heeft zijn rust hard nodig volgende week tegen PSV. De lusteloosheid van zondag zal bij Twente dan moeten zijn omgeslagen in hernieuwde kracht.