maandag, 23. november 2009 - 18:49

Rustig verloop vaccinatie nieuwe influenza A (mexicaanse griep) in Utrecht

Utrecht

De inentingen tegen Nieuwe Influenza A (mexicaanse griep) in Utrecht verlopen rustig. Zowel in de Jaarbeurs als in de Paperclip hoefde niemand langer dan 15 minuten te wachten en de klanttevredenheid onder de mensen was heel hoog.

Tegen het eind van de middag was de opkomst ongeveer 55% . De totale opkomst is pas bekend na 20.00 uur, als de twee locaties sluiten.

Wethouder Rinda den Besten is tevreden over het soepele verloop. "De GG&GD Utrecht heeft in twee weken een enorme logistieke operatie opgezet die geolied draait, waardoor niemand lang hoeft te wachten". Voor zover nu bekend zijn er in Utrecht ook geen onverwachte bijwerkingen gemeld bij kinderen. De wethouder roept mensen die een inentingsoproep hebben gekregen voor zichzelf of hun kind op vooral te komen. "Het is heel belangrijk dat kleine kinderen die minder weerstand hebben en daardoor heftiger reageren op deze griep dan volwassenen zo goed mogelijk hiertegen worden beschermd."

In Utrecht worden kinderen in de leeftijd tussen 6 maanden en vijf jaar en huisgenoten van baby's tot een half jaar in drie dagen tijd ingeënt tegen Nieuwe Influenza A. Ze zijn dan deels beschermd. Vanaf 15 december moeten mensen terugkomen voor een tweede prik, waarna ze tot 70% beschermd zijn.
Provincie:
Tag(s):