donderdag, 19. november 2009 - 12:49

Samen werken aan veilig openbaar vervoer

Almere

Burgemeester Annemarie Jorritsma ondertekent samen met de betrokken partijen op maandag 23 november het veiligheidsarrangement voor openbaar vervoer in Almere. Het doel van dit arrangement is het verbeteren van het veiligheidsniveau voor de reiziger, het verlagen van het aantal incidenten en het verhogen van de veiligheidsbeleving van de medewerkers. Dit kan bereikt worden door goed met elkaar samen te werken. In het arrangement zijn duidelijke afspraken voor de samenwerking en concrete maatregelen vastgelegd.

Het arrangement is een samenwerking tussen de gemeente, de politie, de Spoorwegpolitie, het Openbaar Ministerie, NS en Connexxion. Dat ook deze laatste partner hierbij vertegenwoordigd is maakt het arrangement compleet. Almere staat immers niet alleen bekend om de spoorlijn die door de stad loopt en de vele stations die daar aan liggen, maar ook om de goede busvoorzieningen in de stad.

Begin 2009 deden zich enkele ernstige incidenten voor op het station Almere Centrum en in de bussen van Connexxion. Dit had tot gevolg dat de verschillende partijen weer beter met elkaar gingen samenwerken om dergelijke incidenten te voorkomen. Deze samenwerking wordt met het arrangement verder bekrachtigd. De afspraken die de partijen hebben gemaakt zijn gericht op de inspanningen die ze leveren voor het bereiken van verschillende doelen. Tevens zijn er afspraken gemaakt over meetbare resultaten. Er is een overlegstructuur ontworpen om de uitvoering te bewaken en te zorgen dat de partijen met elkaar in gesprek blijven.
Provincie:
Tag(s):