dinsdag, 8. december 2009 - 16:21

Samenscholingsverbod in Utrechtse wijk Zuilen-Oost verlengd

Utrecht

Het samenscholingsverbod in de Utrechtse wijk Zuilen-Oost wordt een half jaar verlengd. Burgemeester Wolfsen van Utrecht heeft dit, na overleg met de politie Utrecht en het Openbaar Ministerie (OM), besloten.

Nog steeds is er in Zuilen overlast door jongeren die vanuit groepsverband opereren. De situatie is ten opzichte van het voorjaar wel wat verbeterd, maar nog steeds niet goed genoeg.

Het verbod om met meer dan vier personen bij elkaar te staan, gaat direct in na afloop van het huidige verbod op 11 december en geldt voor 34 jongeren. Zij en hun ouders worden deze week hierover per brief geïnformeerd. Voor de ouders van de jongeren die een samenscholingsverbod krijgen, wordt een bijeenkomst belegd.

Het gebied waarvoor het samenscholingsbeleid geldt, is ongewijzigd. Het beslaat de gehele wijk Zuilen oostelijk van de Amsterdamsestraatweg en ten zuiden van de Elinkwijkvelden. Regelmatig worden in dit gebied jongeren aangehouden voor overtreding van het samenscholingsverbod (in totaal 31 keer). De conclusie is dat het samenscholingsverbod in de mix aan maatregelen die is genomen in Zuilen-Oost nog niet kan worden gemist.

Het samenscholingsbeleid is in juni 2009 in Zuilen-Oost ingevoerd naar aanleiding van een aantal ernstige incidenten in de wijk. Daarbij bleek dat bewoners zich in toenemende mate onveilig voelden, mede door toedoen van groepen jongeren.
Provincie:
Tag(s):