donderdag, 29. oktober 2009 - 20:39

Scapino door brand verwoest

Gemert

Een felle uitslaande brand heeft donderdagmiddag grote schade aangericht bij een filiaal van Scapino in het centrum van Gemert. Het vuur in het pand aan de Nieuwstraat brak kort voor drie uur uit.

De vlammen grepen snel om zich heen en het magazijn bleek al snel niet meer te redden. Overslag naar omliggende panden bleek de grootste zorg van de brandweer. Met vereende krachten wist men dat te voorkomen. De Gemertse brandweerlieden kregen daarbij hulp van collega's uit Helmond en Beek en Donk.

Bij de brand kwam veel rookontwikkeling vrij. Naastgelegen winkels waaronder een supermarkt moesten hun deuren dan ook sluiten. Ook riep de politie omwonenden met een SMS-alert op ramen en deuren te sluiten. De dikke rookpluim was al van veraf te zien maar van enig gevaar was volgens de brandweer geen sprake.

Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan. Mogelijk heeft een stroomstoring die even daarvoor in de regio rond Gemert optrad een rol gespeeld. Dit wordt nog onderzocht. Het magazijn werd door de brand volledig verwoest. Ook het winkelgedeelte liep grote schade op. Brandweerlieden zijn nog enkele uren bezig geweest met het nablussen van de brand.
Provincie:
Tag(s):