maandag, 9. november 2009 - 21:18

Schop in de grond voor het Nieuwe Erf in Koekange

Koekange

Wonen in een nieuwbouwwoning midden tussen de weilanden? Binnenkort is dit mogelijk in Koekange in het project het nieuwe erf. Een uniek project in De Wolden en in Drenthe waarmee inhoud wordt gegeven aan het idee van landschappelijk bouwen.

Maandagmiddag is het startschot gegeven voor dit bijzondere project door middel van de eerste ‘schop in de grond’. In aanwezigheid van wethouder Ank van der Ziel en gedeputeerde Anneke Haarsma organiseerde projectontwikkelaar BARO-Guichelaar Projecten BV een bijeenkomst die de start van de werkzaamheden feestelijk inluide, nu de bestemmingplanprocedure doorlopen is.

De gemeenteraad van De Wolden heeft in 2005 ingestemd met het principe van landschappelijk bouwen. Dit project is het eerste dat in De Wolden volgens dit principe wordt gerealiseerd. Het gaat in totaal om de bouw van dertien woningen, waarvan één grote vrijstaande, drie starterswoningen, twee-onder-één-kapwoningen (vier stuks), vier-onder-één kap woningen (vier stuks) en een riante, bijzondere cirkelwoning.

Van idee tot uitvoering in krap tweeëneenhalf jaar is bijzonder bij ruimtelijke ontwikkeling. Dit is alleen mogelijk geweest door de goede samenwerking met de projectontwikkelaars, Robert Bakker en Jacko Guichelaar.
Provincie:
Tag(s):