zaterdag, 12. september 2009 - 11:37

Schot gelost bij overval op restaurant

Willemstad

Nog onbekende daders hebben vrijdagavond 11 september 2009 geprobeerd om een restaurant aan de Bovenkade in Willemstad te overvallen. Daarbij werd een schot gelost met een vuurwapen. Er raakte niemand gewond.

Rond 23.00 uur kwamen twee (of mogelijk meer) daders via de achterzijde de keuken van de horecagelegenheid binnen. Zij bedreigden de twee aanwezige koks met een vuurwapen. De koks zagen kans om naar buiten te gaan, waarbij de overvallers achter hen aan kwamen. Eenmaal buitengekomen ontstond er een oploopje. Gasten van een naastgelegen café kwamen namelijk naar buiten, kennelijk met de bedoeling om in te grijpen.

De daders losten vervolgens een schot in de lucht, waarbij niemand gewond raakte. Ze vluchtten vervolgens in een gereedstaande personenauto. Voor zover bekend hebben de overvallers niets buit gemaakt.

Forensisch rechercheurs stellen in en rondom het restaurant een sporenonderzoek in. De politie is op zoek naar de nog onbekende daders. Later volgt er ook nog een buurtonderzoek in rond de plaats van het delict.
Provincie:
Tag(s):