donderdag, 17. september 2009 - 9:01

Seaports Experience Center officieel van start

Groningen Seaports, ISD Noord-Oost / Werkplein Eemsdelta (vertegenwoordigt de vier gemeenten in de regio), Hanzehogeschool Groningen, Noordelijke Regieraad Bouw en de Provincie Groningen hebben woensdag in het provinciehuis in Groningen de overeenkomst getekend die de basis vormt voor de samenwerking in het Seaports Experience Center (SEC).

Het centrum legt de verbinding tussen vraag en aanbod in het onderwijs en op de arbeidsmarkt, onder meer door het Eemsdeltagebied meer bekendheid te geven en promoten.

De activiteiten van het SEC worden onder meer door werknemers van de verschillende samenwerkingspartners uitgevoerd. Daarnaast gaat het SEC samenwerken met de SBE (Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta), de samenwerkende kenniscentra (Colo), het Noorderpoortcollege, het Alfacollege en het Fivelcollege, de UWV's en de lokale sociale diensten (Werkplein), e.a.

Bezoekerscentrum en promotietaken
Het SEC is ook een bezoekerscentrum. Leerlingen, studenten, potentiële werknemers en geïnteresseerden kunnen er straks beleven wat het Eemsdeltagebied hen allemaal te bieden heeft. Daartoe biedt het SEC excursies, bedrijfsbezoeken en interactieve exposities, waarin filmpjes getoond worden (o.a. gemaakt door leerlingen van het Fivel college) over beroepen in het havengebied (tube your future). De ambitie is op die manier jaarlijks duizenden bezoekers rond te leiden.
Provincie:
Tag(s):