maandag, 30. november 2009 - 13:56

Segway krijgt geen kenteken

Den Haag

De Segway, een tweewieler waarop je staand rijdt, krijgt als het aan minister Eurlings van Verkeer ligt toch geen kenteken zoals eerder bedoeld maar alleen een verzekeringsplaatje. Minister Eurlings heeft maandag in een brief zijn besluit aan de Tweede Kamer kenbaar gemaakt.

‘Gelet op de uitdrukkelijke wens van de Tweede Kamer ben ik voornemens de kentekenplicht voor de Segway te beëindigen’, schrijft de minister in de brief. ‘De afweging tussen beperktere mogelijkheden voor de handhaving, kosten voor verzekeraars en de voordelen voor eigenaren van Segways - in het bijzonder de kosten en moeite die gepaard gaan met het verkrijgen van een kenteken – heeft mij hiertoe doen besluiten’.

Verzekeringsplaatje
De Segway zal wel moeten worden voorzien van een verzekeringsplaatje. Voor eigenaren van Segways die reeds een kenteken hebben aangevraagd, geldt dat zij het kenteken blijven voeren tot het nieuwe wetsvoorstel in werking treedt. Dan worden de verzekeringspolissen vernieuwd en krijgen zij ook een verzekeringsplaatje.

Kosten
Ook krijgen zij hun kosten voor de goedkeuring en kentekening vergoed zodra het kentekenbewijs en de kentekenplaat zijn ingeleverd bij de RDW. ‘Zij ontvangen hierover nog een brief van de RDW’, aldus de minister.
Provincie:
Tag(s):