donderdag, 3. september 2009 - 22:00

Serieovervaller aangehouden

Amsterdam

Met de aanhouding van een 18-jarige Amsterdammer denkt de politie een serie van zeven overvallen te hebben opgelost. De recherche van District Noord hield de man vorige week aan. Hij wordt ook verdacht van het plegen van twee overvallen in Arnhem.

Twee supermarkten, twee sigarenzaken, een dierenwinkel, een toko en een drankwinkel, werden door de overvaller bezocht. In alle gevallen werden de medewerkers bedreigd met een mes of een vuurwapen waarna geld werd buitgemaakt.

Op 10 juni werd de overval op de toko behandeld in het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV Noord-Holland. Daarnaast verspreidde de politie in de omgeving ook flyers. Een andere overval, die op de drankwinkel, werd op 18 augustus als opsporingsbericht bij AT5 uitgezonden.

Verder plaatste de politie camerabeelden op de website www.depoltiezoekt.nl. Een gedupeerde winkelier zag de verdachte hierna in de buurt waarna al snel zijn identiteit bekend werd. Van de buit bleef niet veel over. Die ging voornamelijk op aan dure kleding.

De winkeliers en hun medewerkers liepen vooral emotionele schade op waardoor het voor sommigen nog steeds moeilijk is om weer aan het werk te gaan.
Provincie:
Tag(s):