maandag, 17. augustus 2009 - 18:37

Simpel Minds komen weer naar Nederland

Amsterdam

Na de succesvolle afsluiting van Pinkpop Classic afgelopen zaterdag, komen de Simple Minds dit najaar terug naar Nederland. Op donderdag 26 november geeft de Schotse band met very special guests OMD een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam in het kader van hun “Graffiti Soul” tournee.

De Simple Minds zijn de meeste succesvolle Schotse band ooit. In de meer dan 30 jaar dat ze inmiddels bestaan, heeft de band van zanger Jim Kerr en gitarist Charlie Burchill meer dan 20 hits gehad en meer dan 20 miljoen platen verkocht.

Eerder dit jaar verscheen het nieuwe album “Graffiti Soul” waarop ook de singles ‘Rockets” en “Stars Will Lead the Way” te vinden zijn. Dit album wordt nu al vergeleken met klassieke Simple Minds albums als “New Gold Dream (81-82-83-84)”, “Once Upon A Time” en “Street Fighting Years”.

OMD (Orchestral Manoeuvres in the Dark) brak in 1982 door met het album ‘Architecture and Morality’. De band bereikte met dit album en de daarvan afkomstige single ‘Maid of Orleans’ de eerste plaats in de Nederlandse hitlijsten.
Categorie:
Tag(s):