dinsdag, 24. november 2009 - 15:55

Sint laat kinderen in de kou staan

Katwijk

Katwijk Wat voor veel Katwijkse kinderen zaterdag tijdens de intocht van Sinterklaas een groot feest had moeten worden, eindigde in een ware nachtmerrie.

Bij de aankomst van de goed heiligman is er helaas iets misgegaan met de route. Daardoor hebben sommige Katwijkers tevergeefs staan wachten op de Sint. De Oranjevereniging laat in een reactie tegenover BlikopNieuws weten het ‘incident’ te betreuren en biedt hiervoor haar excuses aan.
Hoe zat het precies? Aanvankelijk was het de bedoeling dat het verkeer uit Rijnsburg en Valkenburg via de Molentuinweg de Provinciale weg (N206) zou kruisen en via de Westerbaan richting Katwijk aan Zee zou worden geleid.

Helaas zaten de wegwerkzaamheden op de N206 in de nacht van vrijdag op zaterdag tegen, waardoor deze weg op zaterdag 21 november jl. niet kon worden opengesteld voor de afwikkeling van deze verkeerstroom. Dit betekende dat de Rijnstraat en Zeeweg als enige ontsluitingsweg niet voor langere tijd kon worden afgesloten. Daardoor kon de route, die Sinterklaas met zijn gevolg zou gaan volgen, niet volgens planning worden aangehouden, omdat dit tot een onaanvaardbare verkeerschaos met de nodige belemmeringen voor de hulpdiensten zou hebben geleid.
De Zeeweg en de Koning Julianalaan richting de Zanderij zijn om veiligheidsredenen noodgedwongen uit de route geschrapt.

Helaas konden de bezoekers langs dit deel van de route daarvan niet tijdig in kennis worden gesteld, waardoor zij te vergeefs op de Sint hebben staan wachten. Maar omdat de Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn niet de veiligheid in gevaar heeft willen brengen hoopt zij dat een ieder begrip kan opbrengen voor deze getroffen maatregel.
Provincie:
Tag(s):