donderdag, 6. augustus 2009 - 11:44

Sittard-Geleen experimenteert met supermarkt op zondag

Sittard-Geleen

Zes supermarkten in Sittard-Geleen krijgen van het college van B&W toestemming om op zondag enkele uren open te gaan. Het gaat om een proef van een half jaar. De zondagopenstelling is mogelijk op basis van de Winkeltijdenwet en de Verordening Winkeltijden Sittard-Geleen.

Het college van B&W van Sittard-Geleen mag op basis van het inwoneraantal voor zes winkels (1 per 15.000 inwoners) ontheffing verlenen. De avondwinkel Tofik in Geleen houdt zijn ontheffing voor de zondag. Daarnaast wordt een ontheffing verleend aan Albert Heijn aan de Brugstraat in Sittard, de Houtstraat in Grevenbicht en de Rijksweg-Zuid in Geleen en Jan Linders aan de Markt in Geleen en aan de Industriestraat in Sittard. Deze vijf supermarkten mogen open zijn van 16 tot 20 uur.

Die ontheffing wordt weer ingetrokken als de winkel twee opeenvolgende zondagen niet open is, zegt wethouder Meekels.

Vier andere winkels (alle met de C1000-formule) hadden ook een aanvraag ingediend om op zondagmiddag open te mogen. Die aanvragen zijn later binnengekomen dan die van AH en Jan Linders en zijn afgewezen omdat het maximale aantal te verlenen ontheffingen in Sittard-Geleen bereikt was.

Over een half jaar wordt de proef met de avondopenstelling van supermarkten op zondag geëvalueerd. Dan wordt onder meer bekeken of de openstelling van de supermarkten op zondag heeft geleid tot problemen op het gebied van de openbare orde, de leefbaarheid en het spreidingsbeleid dat onder meer omschreven is in de retailstructuurvisie. Dat zou een reden kunnen zijn om de ontheffing in te trekken.
Provincie:
Tag(s):