woensdag, 15. juli 2009 - 17:50

Sittard-Geleen zet in op vermindering fietsendiefstallen

Sittard-Geleen

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Sittard-Geleen heeft besloten om in september te starten met het project “Houd je Fiets!”. Het project is erop gericht om het aantal gestolen fietsen in de gemeente eind 2010 omlaag te brengen met 13% ten opzichte van 2006.

In de gemeente worden jaarlijks gemiddeld 1160 fietsen gestolen. Fietsdiefstal is daarmee een van de meest voorkomende vormen van kleine criminaliteit in Sittard-Geleen. Het project “Houd je fiets!” wordt uitgevoerd door de politie, NS, ProRail, Stichting Stadstoezicht Westelijke Mijnstreek en de gemeente en is gericht op de situatie (hotspots), de daders en de slachtoffers van fietsdiefstal. De hotspots zijn de drie NS-stations Sittard, Geleen-Oost en Geleen-Lutterade.

De diefstallen moeten worden verminderd door onder meer een verscherpte screening van al bekende fietsdieven en –helers. Daarnaast zal de inzet van een lokfiets hiervan onderdeel uitmaken. Ook zullen inwoners worden gewezen op wat zij zelf kunnen doen om ervoor te zorgen dat hun fiets niet wordt gestolen.
Provincie:
Tag(s):