zaterdag, 21. november 2009 - 13:53

Skimmers op heterdaad aangehouden

Sneek

De politie heeft rond middernacht in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Middelzeelaan, een 30-jarige en een 25-jarige Roemeen op heterdaad aangehouden voor het skimmen van bankpassen.

Oplettende medewerkers van een aangrenzende supermarkt waarschuwden direct via 1-1-2 de politie, omdat zij afwijkingen zagen in de pinapparatuur bij een pinautomaat.

Uit veiliggestelde filmbeelden kwam naar voren, dat twee mannen eerder die dag skimapparatuur hadden geplaatst. In afwachting van de terugkeer van de twee hielden agenten de pinautomaat in de gaten.

Rond middernacht kwamen de twee mannen aanlopen en haalden de skimapparatuur van de automaat. Op dat moment werden de verdachten door de politie in de kraag gevat.

Beide werden overgebracht naar het politiebureau overgebracht en voor verhoor ingesloten. Hun auto en de skimapparatuur werd in beslaggenomen. Let dus bij het pinnen altijd op afwijkingen van de pinautomaat en... tijdens het invoeren van je pincode, die met je hand afschermen.

Zie voor meer informatie over skimmen op site:www.youtube/politiefryslanen op de sitewww.politie/fryslan.nlonder specials.
Provincie:
Tag(s):