vrijdag, 6. november 2009 - 11:17

Skoda rust Fabia nog completer uit

De Škoda Fabia Hatchback is van nature een sportief vormgegeven auto, met passende rijeigenschappen. Om dit karakter te onderstrepen, komt de Tsjechische autofabrikant met een nieuw sportief topmodel, de Škoda Fabia Sportline, voorzien van een ongekend riante en sportieve uitrusting. Aangedreven door de 1.4 MPI benzinemotor (63 kW) is de atleet al te koop vanaf € 18.300,-.

De Škoda Fabia Hatchback Sportline heeft als basis de rijk uitgeruste Dynamic, maar de vele extra’s maken de auto tot een sportief topmodel. De Dynamic blijft vanzelfsprekend gewoon leverbaar, met standaardzaken zoals cruise control, halfautomatische airconditioning Climatic, radio/cd-speler, externe audioaansluiting (voor bijv. mp3-speler), gordijnairbags, vier extra luidsprekers achter, in hoogte verstelbare voorstoelen, ASR anti-slipregeling en sportstoelen.

Sportonderstel
De uitrustingslijst van de Sportline vult de lange Dynamic-lijst aan met vooral ‘sportief’ getinte items. Zoals het veiligheidsverhogende ESP stabiliteitsprogramma, schijfremmen achter, een sportonderstel voor een perfecte wegligging en, omdat het oog ook wat wil, strakke 17-inch lichtmetalen velgen (Trinity), lichtmetalen sportpedalen, een lederen 3-spaaks sportstuurwiel, Sportline vloermatten en unieke rode of blauw interieuraccenten, afhankelijk van de gekozen carrosseriekleur.

Korte optielijst
Wat uitrusting betreft, blijft er weinig te kiezen over omdat de Sportline vrijwel alles al aan boord heeft. De optielijst is dan ook kort: een elektrisch bedienbaar glazen schuif/kanteldak (€ 660,-), metallic lak (€ 490,-) en parkeerhulp (€ 340,-) zijn enkele van de in totaal negen leverbare opties.

Vier motoren
Wel moet worden nagedacht over de carrosseriekleur en de gewenste motor. In totaal zijn twee benzinemotoren (1.4 63 kW en 1.6 77 kW) en twee diesels (1.4 TDI 59 kW en 1.9 TDI 77 kW) leverbaar. De 1.6 77 kW kan ook worden gecombineerd met de sportief schakelende zestraps Tiptronic automaat. De Sportline wordt altijd geleverd met een in contrasterende kleur uitgevoerd dak, waardoor de sportieve uitstraling een extra accent krijgt. Het kleuraanbod bestaat uit Black Magic met zilveren dak en spiegels, Satin Grey met zilveren dak en spiegels, Anthracite Grey met zilveren dak en spiegels en Corrida Red met wit dak en in Corrida Red gespoten spiegels.
Categorie:
Tag(s):