woensdag, 19. augustus 2009 - 20:31

Slaapkamer uitgebrand in Enschedese woning

Enschede

In Enschede is aan het eind van de middag rond 17.40 uur de brandweer uitgerukt naar een slaapkamerbrand in een woning aan de Zweringstraat. Alle drie bewoners zijn ongedeerd gebleven. Dit heeft de brandweer bekendgemaakt.

De bewoonster die in haar tuin zat, zag dat er rook uit een van de slaapkamers kwam en heeft daarop de brandweer gealarmeerd. De brand heeft gewoed in een hoekwoning, type eengezinswoning uit een blok van drie. Op de slaapkamer van een van de kinderen is de brand ontstaan. De slaapkamer is volledig uitgebrand.

De woning heeft door deze brand veel rook-, roet- en waterschade opgelopen. De bewoners, een vrouw en haar beide kinderen, hebben de woning veilig kunnen verlaten en zijn ongedeerd gebleven. Zij kunnen niet terug naar hun woning en voor hen zal vervangende woonruimte worden gezocht. De brandweer had de brand snel onder controle en omstreeks 18.00 uur werd het sein “brand meester” gegeven.

De exacte oorzaak van de brand is nog onbekend en zal uit nader onderzoek moeten blijken. Deze brand is bestreden door de inzet van 1 tankautospuit en de Officier van Dienst .
Provincie:
Tag(s):