dinsdag, 25. augustus 2009 - 16:53

Slachtoffer geweldsdelict Terneuzen overleden

Terneuzen

Politie Zeeland heeft zondagavond een 45-jarige man uit Terneuzen aangehouden omdat hij verdacht wordt van poging tot doodslag in Terneuzen.

Omstreeks 21.05 uur ontving de politie een melding van een geweldsincident in de Stijn Streuvelstraat in Terneuzen. Diverse politie-eenheden gingen ter plaatse.

In haar woning werd een vrouw gewond aangetroffen, ze had geen hartslag meer. Politie startte onmiddellijk met reanimatie. Nadat een ambulance ter plaatse was gekomen en medicijnen had toegediend, kwam de hartslag terug. De 40-jarige vrouw is in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht.

Maandagmiddag is de 40-jarige vrouw uit Terneuzen overleden. De verdachte heeft bekend zijn vrouw om het leven te hebben gebracht. De oorzaak ligt waarschijnlijk in een relatieprobleem. Politie en justitie vermoeden dat er sprake is van moord.

De Zeeuwse politie is nog bezig met een buurtonderzoek en het horen van diverse getuigen.

De verdachte uit Terneuzen is dinsdag door de rechter-commissaris van de Rechtbank Middelburg in bewaring gesteld. Hij zal op 8 september voor de raadkamer verschijnen, die over de gevangenhouding beslist. De verdachte zit in beperkingen.
Provincie:
Tag(s):