zaterdag, 5. december 2009 - 15:13

Sloopregeling voor brommers prima realiseerbaar

Amsterdam

Een sloopregeling voor brommers, zoals de BOVAG gisteren bepleitte, is net als de regeling voor auto's in Nederland goed te realiseren. Een netwerk van bedrijven dat de brommers moet demonteren is voorhanden en vanwege de in 2005 ingevoerde kentekening van brommers is dit ook controleerbaar op te zetten volgens ARN.

'Aan de randvoorwaarden om een goed werkend recyclingsysteem op te zetten wordt op dit moment al voldaan', aldus Dave Bebelaar van ARN. De milieuschadelijke stoffen zoals de accu, brandstof, olie en andere vloeistoffen kunnen eenvoudig meelopen in het inzamelsysteem van auto's, daarnaast is de kennis en kunde aanwezig bij de autodemontagebedrijven om dit te doen. Ook materialen als banden, plastic en metaal kunnen in de recyclingroute van auto's worden ingepast.

ARN denkt al langer na over een recyclingsysteem voor tweewielers en is hierover in gesprek met verschillende branchepartijen. ARN heeft inmiddels ruime ervaring met het ontwerpen en uitvoeren van De Nationale Sloopregeling. ARN kan dit ook voor brommers prima uitwerken en implementeren.
Categorie:
Tag(s):